UW scherpt veiligheidsmaatregelen aan vanwege lockdown

Op 14 december 2020 heeft premier Rutte bekendgemaakt dat Nederland in lockdown gaat. Bij UW hebben we onze veiligheidsmaatregelen opnieuw doorgenomen en aanzienlijk aangescherpt om onze medewerkers een veilige werkplek te kunnen blijven bieden. Dit heeft ook gevolgen voor onze externe contacten.

Sinds de start van de coronacrisis in maart hebben we onze werkplekken en werkwijze ingrijpend aangepast om onze medewerkers een veilige werkplek te kunnen blijven bieden. Want dat is waar UW voor is: passend werk bieden aan mensen die dat nodig hebben.

Bovendien werken veel UW-medewerkers in essentiële beroepen, zoals schoonmaak, postbezorging, onderhoud buitenruimte, logistiek en in de voedselketen. Belangrijk dat deze werkzaamheden op een verantwoorde wijze door kunnen blijven gaan en dat onze klanten op ons kunnen blijven rekenen.

Gevolgen maatregelen voor externe contacten UW

Naar aanleiding van de lockdown hebben we onze veiligheidsmaatregelen opnieuw bekeken en aangescherpt. Dit heeft gevolgen voor onze contacten met de buitenwereld.

  • Alle overleggen vinden online plaats, ook met externe contacten.
  • We ontvangen tijdens de lockdown geen bezoekers op de UW-locaties. De enige uitzondering geldt intakegesprekken met mensen die op ons aangewezen zijn voor een passende werkplek. Deze gesprekken behoren tot onze kerntaak en wij vinden het belangrijk dat dit door kan gaan. Uiteraard voeren we deze gesprekken op een veilige manier.
  • Onze medewerkers gaan niet fysiek op bezoek bij externen, behalve als het gaat om werk bij klanten en de begeleiding van onze gedetacheerde medewerkers en van medewerkers die groepsgewijs werken bij klanten, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen.

Aanscherping interne maatregelen

Ons hele bedrijf is sinds maart ingericht op anderhalve meter afstand houden van elkaar en de hygiënemaatregelen zijn UW-breed ingevoerd. Ook een aantal interne maatregelen hebben we aangescherpt.

  • Onze medewerkers werken thuis als fysieke aanwezigheid niet strikt noodzakelijk is voor de voortgang van de werkzaamheden en/of de ondersteuning van onze medewerkers.
  • Bij onze medewerkers die niet thuis kunnen werken vanwege de aard van hun werk stimuleren wij het gebruik van de fiets en de auto om naar het werk te komen, dit om het openbaar vervoer te ontlasten.
  • Op diverse manieren beperken we het aantal bewegingen en contactmomenten binnen ons bedrijf door looproutes in te voeren en interne bewegingen - bijvoorbeeld tussen verschillende afdelingen - te minimaliseren.
  • Reizen voor het werk gebeurt zo veel mogelijk per fiets of auto en er mogen maximaal twee medewerkers tegelijk reizen in bedrijfsbussen met voldoende ruimte.

Heeft u vragen over de nieuwe maatregelen, stel ze gerust aan uw contactpersoon bij UW of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

Deel op facebook

Deel op Twitter