UW ontwerpt en maakt 400 hygiënezuilen voor in stembureaus gemeente Utrecht

UW Metaal heeft 400 hygiënezuilen gemaakt in opdracht van de gemeente Utrecht. Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen hiermee hun handen desinfecteren als zij op 17 maart hun stem komen uitbrengen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Het plaatsen van de hygiënezuilen in alle stembureaus is een van de maatregelen die de gemeente neemt om de verkiezingen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

UW-werkleider Hennie Dessé (tweede van links op de foto) heeft de zuilen ontworpen. “In overleg met Ineke Koenders van de gemeente Utrecht hebben we gekozen voor de kleuren rood en wit, de kleuren van Utrecht”, aldus Hennie.

Mooie leeropdracht

“Ongeveer 10 medewerkers die het metaalvak bij ons leren hebben aan de zuilen gewerkt. Daarbij hebben zij ervaring opgedaan met diverse technieken in de metaalbewerking, zoals knippen, zagen, ponsen en lassen. Het was een mooie leeropdracht voor hen en een eervolle opdracht voor UW.”

UW levert de zuilen gebruiksklaar af bij de gemeente, inclusief flacons met desinfecteermiddel.

Overigens zijn ongeveer 20 stembureaus in de gemeente Utrecht ook al geopend op 15 en 16 maart. Dit is speciaal voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Het is dan rustiger in de stembureaus.

Foto's: Norbert Waalboer Fotografie

Deel op facebook

Deel op Twitter