UW Flora maakt bloemstukken en corsages voor bijeenkomst met prinses Beatrix

UW'ers hebben ongeveer 10 bloemstukken en 30 corsages gemaakt voor een bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden.

Deze bijeenkomst was op 28 januari in het Academiegebouw aan het Utrechtse Domplein. Ook prinses Beatrix was daarbij aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst presenteerden vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom en Islam hun droom voor Nederland aan prinses Beatrix.

Deze presentatie van dromen was een aanvulling op het boek Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de koning dat koning Willem-Alexander ontving bij zijn inhuldiging.

Veel complimenten voor UW Flora
“De gemeente Utrecht heeft ons gevraagd om de bloemstukken en corsages te maken,” vertelt Flora-manager Rob Verhoef.

“Dat hebben we ook gedaan voor een aantal eerdere bijeenkomsten van In Vrijheid Verbonden in het Academiegebouw en de Domkerk. Daar hebben we veel complimenten voor ontvangen. Het is een bijzonder eervolle en leuke opdracht.”

De eerste bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden was in 2005 in de Domkerk, in aanwezigheid van de koningin. Ook bij die bijeenkomst heeft UW Flora voor de bloemrijke aankleding gezorgd. De bijeenkomst van 28 januari was de negende en stond in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

(Foto's door Norbert Waalboer Fotografie)

De vijf zuilen met bloemstukken van UW Flora symboliseren de vijf religies.

Tijdens het plaatsen van de bloemstukken repeteerden deze muzikanten.

Prinses Beatrix arriveert bij het Academiegebouw vergezeld door de kersverse Utrechtse burgemeester Jan van Zanen (links) en Willibrord van Beek, waarnemend commissaris van de koning van de provincie Utrecht.

(28 januari 2015)

Deel op facebook

Deel op Twitter