UW monteert 25 zitbanken voor landgoed Amelisweerd

Medewerkers van de metaalafdeling van UW hebben 25 zitbanken in elkaar gezet. De banken worden door de gemeente Utrecht geplaatst op landgoed Amelisweerd.

“De zijkanten van de parkbanken zijn van aluminium, de zitting en rugleuning zijn van staal”, vertelt Arjan Vos, manager productie bij UW. “Om de banken te kunnen monteren hebben wij een aantal gaten geboord in de zijkanten. Bovendien hebben we bevestigingsstrippen gelast aan de zitting en rugleuning. Daarna hebben we de banken afgemonteerd.” Door de gebruikte materialen kunnen de parkbanken tegen een stootje en dat is natuurlijk ook wel nodig als ze in het bos staan.

Ontworpen voor Amelisweerd
De banken zijn speciaal voor Amelisweerd ontworpen door Bureau Stoep uit Den Haag. “Ik heb namens UW vanaf het begin meegedacht bij het ontwerp”, aldus Arjan. “Over het ontwerp zijn verschillende gesprekken gevoerd met mensen van het ontwerpbureau, de gemeente Utrecht en Amelisweerd. Samen hebben we besproken hoe de banken er uit moeten komen te zien en hoe UW ze kan monteren. Van de bank is eerst een proefmodel van hout gemaakt. Daarna is de bank in productie gegaan.”

De gemeente gaat de parkbanken binnenkort plaatsen op landgoed Amelisweerd.

André en Raymon werken aan de parkbanken.

(5.12.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter