“Het allerfijnste is het samen werken met collega’s”

UW heeft plek voor nieuwe medewerkers. UW biedt diverse soorten werk aan mensen die onder de Participatiewet of Wajong vallen. Mensen die door een arbeidsbeperking alleen aangepast werk kunnen doen, kunnen bij UW aan de slag via ‘beschut werk’. Pavlina en Hans zijn blij met hun baan bij UW.

Pavlina heeft in september een vast contract gekregen bij UW. “UW is blij met mij en ik ben blij met UW”, zegt ze met glimmende ogen. Pavlina werkt in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht. Daar doet ze samen met haar UW-collega’s schoonmaakwerk: “Tafels afnemen, stofzuigen, sanitair reinigen, ik vind alles even leuk. De zesde is mijn vaste verdieping.”

Nadat ze drie jaar geleden haar baan verloor, vroeg Pavlina een bijstandsuitkering aan bij de gemeente. Ze kon toen al snel aan de slag bij UW. “Ik heb een tijdje productiewerk gedaan. Daarnaast kreeg ik taalles en kon ik mijn officiële schoonmaakdiploma halen bij UW. Daarna ben ik naar het Stadskantoor gegaan. En daar werk ik nog steeds.”

“Het allerfijnste vind ik het samen werken met collega’s”, zegt Pavlina. “Hier werken lieve mensen en daarom ga ik altijd graag naar mijn werk. Ik wil hier best mijn pensioen halen!”

Beschut werk

Hans werkt sinds maart op een van de verpakkingsafdelingen van UW. “We pakken er vooral chocolades in”, vertelt hij. “Ik ben blij dat ik bezig ben en blij met het sociale contact met mijn collega’s. Er werken veel verschillende mensen. Ik zit hier goed op mijn plek.”

Hans werkt bij UW op een ‘beschut werk-plek’: “Ik werk wel nauwkeurig, maar mijn tempo is iets lager dan van een ander. Dat zagen ze bij UW toen ik er via de gemeente het werktraject Maatwerk volgde. Toen is voor mij ‘beschut werk’ aangevraagd bij het UWV. Na een gesprek is dat goedgekeurd en kon ik in dienst komen van UW.”

“Ik ben nog te jong om thuis te zitten”, aldus Hans “Ik ben blij met de kans die ik gekregen heb.”

 

Meer informatie over werken bij UW

UW heeft diverse soorten werk voor mensen die onder de Participatiewet, Wajong of doelgroepregister vallen, met name in de schoonmaak, groen en postbezorging. Mensen hoeven niet in Utrecht te wonen om in aanmerking te komen voor een baan bij UW. Lees meer over de mogelijkheden op een baan bij UW.

Beschut werk

UW en WIJ 3.0 bieden beschut werk-plekken aan inwoners van de gemeente Utrecht die vanwege een arbeidsbeperking aangepast werk en extra begeleiding nodig hebben. Op de website van de gemeente Utrecht staat meer informatie over beschut werk: www.utrecht.nl/arbeidsbeperking.

Mensen die in aanmerking willen komen voor beschut werk kunnen dit aanvragen bij UWV. Meer informatie hierover staat op www.uwv.nl/arbeidsbeperkt.

Ook op de website www.beschutaandebak.nl staat veel informatie over beschut werken.

 

Deel op facebook

Deel op Twitter