UW opent nieuwe vestiging op Lage Weide: meer mensen opleiden voor werk in de techniek

Minimaal 20.000 fietsen en elektrische bakfietsen per jaar in elkaar zetten en meer mensen opleiden in de techniek. Dat zijn onze ambities met het in gebruik nemen van een nieuw bedrijfspand op Lage Weide. Wethouder Linda Voortman en UW-directeur Wil Peters openden het pand op 17 september samen met twee UW-medewerkers. Ze namen het tegen elkaar op in een elektrische-bakfietsrace.

Met deze nieuwe vestiging en uitbreiding van werkzaamheden kan UW nog meer passend werk en werk-leerbanen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. UW-directeur Wil Peters: “Een opleiding volgen en werkvaardigheden leren, helpen enorm om een positie op de arbeidsmarkt te verwerven en te behouden.”

Veel bedrijven staan te springen om technisch geschoold personeel. Met de werk-leerbanen van UW kunnen mensen opgeleid of omgeschoold worden om aan deze vraag te voldoen. Wethouder Voortman: “Samen willen we er in Utrecht voor zorgen dat meer mensen de beweging naar werk kunnen maken. UW is daarbij een belangrijke partner voor de gemeente. Ik ben ook blij met de samenwerking die UW en MBO Utrecht zijn gestart. Het mbo is onmisbaar als opleider van vakmensen die bedrijven dringend nodig hebben.”

Meer dames

In het nieuwe bedrijfspand aan de Maarssenbroeksedijk gaan UW-medewerkers fietsen en elektrische bakfietsen in elkaar zetten. Ze verzorgen er ook de assemblage van frames voor zonnepanelen, hightech vlaggenmasten en onderstellen voor racesimulatoren. UW-medewerker Angela Stoker: “Ik vind het heel leuk om het werk aan jongeren te leren. Het zou mooi zijn als er wat meer dames in de techniek gingen werken!”

Start van de elektrische-bakfietsenrace, met UW-medewerkers Robbie en Safar in de bak.

Met een gezamenlijke druk op de knop werd het nieuwe gevelbord onthuld.

Na de opening kregen de gasten een aantal vragen voorgelegd. Bijvoorbeeld hoeveel mensen UW per jaar opleidt: meer of minder dan 100. Ze konden bij het antwoord van hun keuze gaan staan (meer dan 100 was goed!).

Tot besluit kregen de gasten in groepjes een rondleiding langs producten die UW Metaal maakt / assembleert.

Kos zet onderstellen voor racesimulatoren in elkaar.

Wethouder Voortman bij de broers Popal. We gaan minimaal 20.000 fietsen en elektrische bakfietsen voor Popal assembleren in ons nieuwe bedrijfspand.

(Foto's: Norbert Waalboer Fotografie)

Deel op facebook

Deel op Twitter