Wethouders Verschuure en Voortman geven startschot techniekonderwijs op Lage Weide

De Utrechtse wethouders Klaas Verschuure (Mbo, Economische zaken) en Linda Voortman (Werk en inkomen) gaven op 5 november samen met UW-medewerkers en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide.

Bouwkunde en Engineering

De opleidingen Bouwkunde en Engineering zijn sinds september gevestigd in het pand van UW en dichtbij het bedrijfsleven. Een impuls voor Lage Weide waar bedrijven te maken hebben met een nijpend tekort aan technisch geschoold personeel.

Driehonderd studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin dit schooljaar onderwijs in het gebouw van participatiebedrijf UW op bedrijventerrein Lage Weide. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken.

Springen om technisch geschoold personeel

Veel bedrijven op bedrijventerrein Lage Weide staan te springen om technisch geschoold personeel. De komst van MBO Utrecht naar UW op Lage Weide biedt volop gelegenheid voor samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van stages, opleiding en opdrachten.

UW en MBO Utrecht hebben beide veel ervaring met het opleiden van mensen in de techniek, UW op niveau 1-2 (lasopleiding en metaalbewerking), MBO Utrecht op niveau 3-4 (engineering en bouwkunde). Met deze samenwerking kiezen beide organisaties voor het versterken van onderwijs(ontwikkeling), en het uitwisselen van expertise en technische faciliteiten.

Bijeenkomst UW, MBO Utrecht en de Hofclub

De bijeenkomst op 5 november werd georganiseerd door participatiebedrijf UW, De Academie voor Techniek van MBO Utrecht en de Hofclub Werken & Vergaderen. Naast het startschot door de wethouders werd een Meet & Greet georganiseerd tussen techniekstudenten en bedrijven uit de sector techniek.

Wethouders Verschuure en Voortman geven samen met medewerkers van UW en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide.

Beide wethouders speelden samen met Joany Krijt, bestuursvoorzitter van MBO Utrecht, en UW-directeur Wil Peters een onvervalst potje jenga op het podium, als onderdeel van het openingsprogramma.

(Foto's: Norbert Waalboer Fotografie)

Deel op facebook

Deel op Twitter